LandmarkBakens verticaal uitlijnen

Commando

Werkomgeving: Pad

Lijn bakens verticaal uit

Design Suite: AEC> weg

Landschap: Landschap > weg

Met het commando Stations op polylijn werden de bakens op het oppervlak van het terreinmodel geplaatst (zie Stations op de polylijn plaatsen). In de werkelijkheid zal een weg echter worden gebouwd onder hellingshoeken die anders zijn dan de hoeken van het ‘natuurlijke’ terrein. Met het commando Lijn bakens verticaal uit bepaal je de hoogte tussen twee bakens op een weg.

Om bakens verticaal uit te lijnen:

Wijzig de hoogte van het eerste of laatste baken (van het uit te lijnen segment) in het Infopalet. Als er een terreinmodel aanwezig was op het moment dat het commando Stations op polylijn werd uitgevoerd, zul je zien dat de hoogte van het baken gelijkstaat met de hoogte van het toekomstige terreinmodel bij wijze van referentie.

Selecteer terwijl je de shift-toets indrukt het eerste en laatste baken van het uit te lijnen segment. Selecteer daarna het commando.

Het dialoogvenster ‘Lijn bakens verticaal uit’ wordt geopend.

In het dialoogvenster heb je twee keuzes: ofwel bepaal je de helling van de weg (door middel van de “stijging over afstand” en een schuine streep (/) als scheidingsteken), ofwel geef je de hoogte op van het laatste baken.

De hoogte van de tussengelegen bakens wordt berekend op basis van de opgegeven waarde voor de uitlijning.

SiteModel203064.png

De aslijn van de weg creëren

Stations op de polylijn plaatsen

Bakens invoegen

De weg creëren op basis van de bakens

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.